Showbizznetwork weekoverzicht - week 4 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 4 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Voetbal International, Celblok H, de NOS, Goor Draait Door en Eyeworks USA in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 4.

Het mediavakblad Broadcast Magazine heeft MAX-baas Jan Slagter uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. Volgens Broadcast Magazine verdient Jan Slagter de titel niet alleen vanwege de voortdurende successen van zijn Omroep MAX maar ook door onvermoeibaar en verreweg het meest hoor- en zichtbaar te strijden voor de ‘publieke zaak’.

Afgelopen maandag was de laatste aflevering van seizoen twee van Celblok H te zien bij SBS6 maar de fans van de dramaserie hoeven niet lang zonder de gedetineerden te leven. De succesvolle serie Celblok H krijgt een derde seizoen waarin Isa Hoes terugkeert in de rol van Suus Kramer. Ook Eva van de Wijdeven is in het nieuwe seizoen te zien als Freddy Hendriks.

Het SBS6-programma Hollands Beste Bloemstylist van Kees Tol krijgt een tweede seizoen, dat is vandaag bekend geworden. Kees zal dit jaar 15 nieuwe bloemkunstenaars volgen. Naar de eerste aflevering van het eerste seizoen van het SBS6-programma keken vorig jaar ruim 800 duizend mensen.

Het Commissariaat voor de Media is niet tevreden met de aanpassingen van de afspraken van de NOS met FOX Sports over de eredivisie. Het Commissariaat vind dat de NOS zich nog steeds dienstbaar maakt aan de commerciële belangen van FOX Sports. Het Commissariaat is het niet eens met de afspraken van de NOS met Fox Sports. De NOS heeft tot 18 maart de tijd om de afspraken met FOX Sports aan te passen anders wordt er een dwangsom opgelegd voor de NOS.

Het gaat goed met Radio 10. Volgens de laatste luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode november-december 2014 is het marktaandeel van Radio 10 gestegen naar 4,4%. Dit was 3,4% in dezelfde periode een jaar geleden, dat is een stijging van 30%.

Arjen Lubach keert dit voorjaar nog terug met Zondag met Lubach. Vanaf zondag 22 februari start een nieuwe reeks, van zes afleveringen, van de satirische late night show. Ook in het najaar is Zondag met Lubach te zien op NPO 3, dan volgt een langere serie. De eerste serie was de afgelopen maanden te zien bij de VPRO en werd zeer positief ontvangen door publiek en pers.

Een televisieserie over de populaire romans De Eetclub en Debet van Saskia Noort zijn in de maak. Producent Endemol kondigde de samenwerking dinsdagochtend aan. “De boeken en verhalen die Saskia schrijft, zijn niet alleen goed en spannend geschreven, ze lenen zich ook bij uitstek voor film en televisie”, laat de algemeen directeur van Endemol weten.

RTL5 komt met een nieuwe soap over Barbie en haar man en Michael. Het was nog even spannend maar RTL gaat verder met reality-sterren Samantha en Michael van der Plas. De reden voor RTL om een nieuwe serie te maken rondom Barbie is dat er opnieuw een gezinsuitbreiding plaats vind bij de familie Van der Plas. De nieuwe soap van Barbie zal in het najaar te zien zijn bij RTL5.

Het voetbalblad Voetbal International verbreekt de samenwerking met het gelijknamige RTL7-programma. Dat schrijft VI-hoofdredacteur Tom van Hulsen in zijn column in de nieuwste editie van Voetbal International. Voetbaldeskundigen Johan Derksen en René van der Gijp van Voetbal International hebben laten weten dat RTL al een nieuw voetbalprogramma klaar heeft met de naam Voetbal Insite. RTL7-zenderbaas Marco Louwerens wil niet bevestigen dat het programma zo heet maar bevestigd wel dat RTL al een nieuw voetbalprogramma in de steigers heeft staan.

Het eerste seizoen van Gordon's talkshow Goor Draait Door is pas net achter de rug, maar RTL4 komt vanaf 14 maart met het tweede seizoen van de succesvolle talkshow. Goor Draait Door was vorig jaar,in november te zien op de zaterdagavond van RTL4. Er keken wekelijks ongeveer 1,2 miljoen kijkers naar de humoristische talkshow van Gordon.

Na twee zeer goed bekeken afleveringen en vele positieve reacties komt SBS6 met een compleet seizoen van Gouden Bergen. De volledige sterrencast met onder meer Jelka van Houten, Plien van Bennekom en Eva Duijvesteijn kruipen een heel seizoen lang in de huid van rijke Bergense dames. Gouden Bergen is in het voorjaar van 2015 te zien bij SBS6.

Het tv-bedrijf Eyeworks USA van producent Reinout Oerlemans gaat verder onder de naam 3 Ball Entertainment, dat heeft een woordvoerder van het bedrijf afgelopen donderdag bekend gemaakt. Oerlemans verkocht vorig jaar zijn tv-bedrijf Eyeworks aan Warner Bros. Alleen het Amerikaanse filiaal van Eyeworks werd niet verkocht.

AVROTROS komt dit voorjaar al met nieuwe afleveringen van het satirische programma Koefnoen. “We hebben de kans gekregen om dit voorjaar zes afleveringen te maken”, heeft Paul Groot, één van de makers van Koefnoen, laten weten. In het najaar staan ook nieuwe afleveringen van Koefnoen gepland.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Hella van der Wijst stapt over naar EO/IKON, Spuiten en Slikken naar dinsdagavond, RTL4 met nieuwe realityshow Family Island, Jeroen van Inkel naar de ochtend van Veronica, Margreet Spijker presenteert nieuwe programma WNL Opiniemakers en Lieke van Lexmond presenteert Mijn Leven in Puin.

Volg het 'Showbizznetwork weekoverzicht' op Twitter!