Showbizznetwork weekoverzicht - week 47

Showbizznetwork weekoverzicht - week 47

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren de 100% NL Awards, Erik van Muiswinkel, Surprise Surprise, RTL Late Night en The Passion in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 47.

In de 100% NL ochtendshow '100% Wakker' zijn afgelopen maandag de nominaties voor de 100% NL Awards 2014 bekendgemaakt. The Common Linnets zijn in alle vier de categorieën genomineerd. Nielson, BLØF, Jan Smit, Miss Montreal en Nick & Simon maken ook kans op de prijs van het radiostation.

Radio-DJ Tim Klijn stapt over van Radio 538 naar Radio 10. Hij zal vanaf februari volgend jaar elke werkdag te horen zijn met de nieuwe ochtendshow van Radio 10. Tim Klijn presenteert op dit moment het programma 'Greatest Hits' op Radio 538 en is de vaste vervanger van Edwin Evers in ‘Evers Staat Op’ op de radiozender.

Het BNN-programma Je Zal Het Maar Hebben heeft een nieuwe presentator: Tim Hofman. Hij neemt het stokje over van Valerio Zeno. Tim gaat op pad met jonge mensen die een aandoening hebben om te zien hoe zij leven. “Dit programma maken is één van de meest bijzondere dingen uit mijn korte loopbaan.”, laat Tim weten.

“De Telegraaf is zonder twijfel een van de hoofdschuldigen aan de narigheid bij de Nationale Intocht. En gaat daar glashard mee door.”, zei Erik van Muiswinkel vandaag op Twitter. Van Muiswinkel - in de decembermaand bekend als Hoofdpiet - reageerde op de berichtgeving van De Telegraaf van de afgelopen tijd over de Zwarte Pieten discussie. “Als je er trots op bent 'Actiekrant' te zijn moet je niet piepen als je stemmingmakerij gevolgen heeft.”, aldus de acteur.

Er komt een tweede seizoen van Surprise Surprise op SBS6, dat heeft Henny Huisman laten weten aan Story. “In beginsel hebben we afgesproken dat we volgend jaar beginnen met zes nieuwe Surprise Surprise-shows. Maar we gaan ook praten over andere programma’s waarin ik een rol kan spelen.”, aldus de presentator die afgelopen jaar zijn comeback maakte op televisie.

Jandino Asporaat stopt met De Dino Show, aankomende maandag wordt de laatste aflevering uitgezonden bij de NTR. “Ik heb nu zeven seizoenen gemaakt, maar je moet soms even opzij stappen om geprikkeld te worden”, laat de presentator weten. Het stoppen van De Dino Show heeft niks te maken met de lage kijkcijfers van het programma laat Jandino weten.

One Direction is maandag 8 december te gast in RTL Late Night, Humberto Tan heeft dit te danken aan Pharell Williams. “Ze hebben gekozen voor Nederland en RTL Late Night op basis van het programma met Pharell Williams.” Pharell was eerder dit jaar te gast in de talkshow van Humberto. “Dat hebben ze gezien en ze zeiden: ‘Wacht even, dat vinden wij wel mooi.’”, laat de presentator weten.

Enschede vormt op 2 april 2015 het decor van The Passion. De vijfde editie van deze grote live tv-productie wordt opgevoerd in de binnenstad en op andere karakteristieke plekken van deze universiteitsstad. The Passion vertelt tijdens een groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Net als voorgaande jaren trekt er een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium.

Raoul Heertje stopt met ingang van 2015 met het satirische RTL4-programma Dit Was Het Nieuws. Raoul maakt daarmee na 204 afleveringen een einde aan bijna 19 jaar teamcaptain te zijn geweest in het satirische nieuwsprogramma. Hij laat weten dat het als werk begon te voelen: “Ik wilde stoppen op een moment waarvan ik dacht dat het goed was, dat ik mezelf niet ga herhalen, of dat het een trucje wordt.”

De EO gaat met Manuel Venderbos verder als programmamaker/regisseur. Zijn werk als presentator voor de omroep komt daarmee ten einde. Venderbos is vooral bekend van het EO-programma Jong dat hij jarenlang voor de EO presenteerde. Hij was daarnaast vanaf 2008 het gezicht van de EO-Jongerendag.

Luuk Ikink, de sidekick van Humberto Tan, heeft vandaag een pilot opgenomen voor een mogelijk nieuw programma. Ikink, die iedere avond te zien is in RTL Late Night, heeft een pilot opgenomen voor een nieuw RTL4-programma. Of Ikink daadwerkelijk een eigen programma bij RTL4 gaat krijgen is nog niet bekend.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Christophe Haddad keert terug in Goede Tijden Slechte Tijden, NOS lanceert compleet vernieuwde website, Tim Hofman maakt roadtrip langs zijn 5000 vrienden, Tuvalu Media en Column Film bundelen krachten en Bart Arens vanaf januari 2015 Aan De Slag bij NPO Radio 2.