3FM met eigen nachtfestival

3FM met eigen nachtfestival

Geschreven door Pieter Jongsma

In de nacht van 26 op 27 augustus organiseert 3FM dj Joram Kaat (EO) samen met zijn luisteraars het allereerste 3FM Nachtfestival: een gratis festival, speciaal voor alle nachtbrakers zoals hij, vanuit het Koelhuis in Zutphen.

Vrachtwagenchauffeurs, nachtzusters en radio dj’s: een hoop mensen werken de hele nacht door. De meeste festivals en concerten gaan aan hen voorbij. Speciaal voor deze nachtdieren organiseert de nachtjock samen met vele luisteraars het 3FM Nachtfestival.

3FM doet van 01.00 tot 04.00 uur live verslag van het festival. Onder andere Go Back To The Zoo, singer-songwriter Lucas Hamming en 3FM Serious Talent-band HeavyLight beklimmen het podium. De 3FM nachtjock en de luisteraars hebben bijna alles gratis geregeld: zo bepaalden ze samen met Joram de line-up, regelden ze o.a. een cateraar, beveiliging en vonden ze al een geschikte locatie. De optredende artiesten werken kosteloos mee.

Joram kijkt uit naar 27 augustus: "Het begon als een gek idee tijdens mijn nachtprogramma. Het is waanzinnig om te merken dat er zoveel luisteraars zijn die fanatiek meewerken om van het nachtfestival een succes te maken. En met deze line-up weet ik zeker dat het top wordt!"

3FM dj Joram Kaat is in de nacht van dinsdag op woensdag van 01:00 tot 04:00 uur te horen op 3FM met het EO programma Joram. Vanaf 1 september 2014 laadt Joram de luisteraars op voor een nieuwe werkweek met het programmaJouw WeekendFinale (EO), elke zondagavond tussen 22.00 en 00.00 uur op 3FM. Hij neemt het programma over van Klaas van Kruistum.

Luisteraars die de 3FM dj nog een handje willen helpen, melden zich aan via 3fm.nl/nachtfestival.