Zes nieuwe films van Nederlands talent vanaf 5 december op Nederland 2

Zes nieuwe films van Nederlands talent vanaf 5 december op Nederland 2

Geschreven door Pieter Jongsma

Zes duo’s van veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers presenteren onder de titel One Night Stand een nieuwe film van vijftig minuten. De films zijn soms aangrijpend, soms komisch, maar altijd origineel en gloednieuw.

De One Night Stand-films gaan op zondag 28 september in première op het Nederlands Film Festival en zijn vanaf vrijdag 5 december 2014 iedere week rond 23.15 uur te zien op Nederland 2.

AREZO
Arezo heeft een duidelijk doel voor ogen; afstuderen aan de dansacademie met een heel persoonlijk stuk. Wanneer haar broer Koshan haar onverwachts komt opzoeken, draait haar wereld op zijn kop.
Met onder anderen Roshanak Morrowatian en Saman Amini.

Scenario & regie Wiam Al-Zabari
Producent: Family Affair Films

BASILE H.
Een serveerster verleidt een getrouwde man met macht. De man ziet zijn kunstig samengestelde wereld vervolgens ineenstorten. Hij rekent op de steun van zijn vrouw, maar is ze daartoe bereid? Dit is niet zijn eerste misstap. Een lange dag uit het leven van Basil H. Met onder anderen Hans Dagelet, Marieke Heebink, Willem Voogd en Carolien Spoor.

Scenario Rob Arends & Lisa de Rooy, regie Janneke van Heesch
Producent: Family Affair Films

EDDY & COBY
Eddy en Coby zijn de laatste jaren uit elkaar gegroeid. Eddy is vaak van huis en is gaandeweg vergeten Coby de aandacht en liefde te geven die zij nodig heeft. Coby zoekt haar uitvlucht in een affaire met de jonge health coach Patrick: een lekker afgetrainde, seksueel actieve jongen. Wanneer Eddy echter na een verkeersongeluk verlamd uit het ziekenhuis komt, ontstaat er een onhoudbare driehoeksverhouding. Met onder anderen Cynthia Abma en Ton Kas.

Scenario Marco Knijnenburg, regie Jeroen Annokkeé
Producent: NFI Motion Pictures

KETAMINE
Twee broers blijven na de begrafenis van hun moeder hangen in haar geboortedorp. Daar volgt Vincent (20) zijn oudere broer Sjoerd (26) in een levensstijl van drugsgebruik en nihilistisch gedrag. Hoe groot is de liefde tussen broers, voor hun overleden moeder en voor het leven zelf? Gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit de verhalenbundel “Vogels die Vlees eten” van Thijs de Boer.Met onder anderen Jonas Smulders en Sanne den Hartogh.

Scenario Thijs de Boer, regie Rogier Hesp
Producent: BALDR Film

VOOR EMILIA
Het leven van de alleenstaande, 51-jarige onderwijzeres Lies wordt ontwricht als er een nieuw meisje in haar klas arriveert. Ze wordt geconfronteerd met een traumatische gebeurtenis uit haar verleden. Langzaam groeit het verlangen naar vergelding voor het verdriet wat haar is aangedaan. Met onder anderen Loes Schnepper, Susan Radder en Kuno Bakker.

Regie Martijn Maria Smits
Producent: BALDR Film

VRIJ
Wanneer de suïcidale en tot levenslang veroordeelde Kevin brieven ontvangt van de jonge fantasierijke Mariska weet ze hem een doel en een gevoel van vrijheid te geven. Wanneer ze na jarenlang contact echter verliefd worden, wordt Kevin geconfronteerd met de realiteit en zijn levenslange lot. Met onder anderen Mads Wittermans en Laurien Riha.

Scenario Laura van Dijk, regie Martijn de Jong
Producent: NFI Motion Pictures

One Night Stand is een van de belangrijkste, jaarlijkse filmprojecten voor talentvolle filmmakers in Nederland. Het project is een samenwerking tussen het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, CoBO en de omroepen NTR, VARA en VPRO. Dit is de negende editie van het One Night Stand project. De zes films van dit jaar worden geproduceerd door BALDR Film, Family Affair Films en NFI Motion Pictures in coproductie met de omroepen.