Meimaand Recordmaand voor NPO Best

Meimaand Recordmaand voor NPO Best

Geschreven door Pieter Jongsma

De televisiezender NPO Best heeft in de maand mei een aantal kijkrecords gebroken. Het bereikcijfer van het themakanaal is uitgekomen op ruim 4,8 miljoen kijkers, een absoluut record in het bestaan van het kanaal. Met dit aantal kijkers is NPO Best veruit het meest bekeken themakanaal in de maand mei.

NPO Best scoort ruim 2 miljoen kijkers meer dan de nummer twee (13th Street) in de lijst van SKO Light (Stichting Kijkonderzoek). NPO Best was in mei bovendien ´Zender van de Maand´ bij alle grote kabelmaatschappijen en ook hiermee breekt het NPO-themakanaal een record. Niet eerder werd een ‘Zender van de Maand’ zo goed bekeken.

Eindredacteur Gijs van den Heuvel is zeer verheugd met de goede resultaten van NPO Best: “Het is mooi om te zien dat NPO Best enorm goed is opgepikt door kijkers die het kanaal anders niet in hun zenderpakket hebben. De prachtige series die we dankzij de samenwerking met alle publieke omroepen kunnen brengen blijken nog altijd mateloos populair te zijn bij een groot publiek. We zien in deze cijfers een mooi groeipotentieel voor de zender.”

De kijkers genoten tijdens de Meimaand Seriemaand van grote dramaklassiekers als Fort Alpha, Dagboek van een Herdershond, Levenslied en Medisch Centrum West. Maar ook van programmamakers als Paul de Leeuw, Sonja Barend, Jack Spijkerman en Ivo Niehe.

NPO Best heeft ook voor de komende maanden een verrassende programmering op stapel staan. Tijdens het WK Voetbal is NPO Best hét alternatief voor alle wedstrijden op Nederland 1. Het themakanaal zendt van 12 juni tot en met 13 juli een groot aantal Nederland 1-successen uit onder de veelzeggende slogan Geen Bal op Best. Meteen daarna volgt De zomer van ‘90, waarin NPO Best tot eind augustus de schijnwerper richt op de televisie van de jaren ‘90 met amusement, talkshows, soap, comedy- en dramaseries.