Deelnemers Atlas vertrokken naar Suriname

Deelnemers Atlas vertrokken naar Suriname

Geschreven door Daniël Schalk

Schaatser Bob de Jong, actrice Kimberley Klaver en rapper Negativ behoren tot de deelnemers van het tweede seizoen van het AVRO-programma Atlas. De drie BN’ers treden in de voetsporen van de goudzoekers van Suriname. In tien etappes strijden twee teams om een stuk van de Atlas: de kaart die uiteindelijk de vindplaats zal prijsgeven van het goud uit het regenwoud.

Ook acteur Tim Murck, scenarioschrijfster Frieda Mulisch en zangeres Shary-An doen mee aan het avonturenprogramma. Woensdag vertrokken de deelnemers samen met presentatrice Lauren Verster naar Paramaribo voor de opnames van Atlas.

Twee van de deelnemers hebben ervaring met reality-televisie, zo deed Bob de Jong in 2006 mee aan Peking Express VIP in India. Het jaar daarop werd de Olympisch medaillewinnaar vierde in Dancing With The Stars. De Jong laat weten, “Het is een mooie uitdaging. Ik heb de vorige afleveringen teruggekeken en er zitten mooie elementen in Atlas."

Start Up-acteur Maurits Delchot, beter bekend als Negativ, zat vorig jaar in Expeditie Robinson en deed in 2011 mee aan Fort Boyard. “Ik heb meegedaan aan een ander programma dat hierop lijkt en dat ging niet zo heel welvarend. Dus ik wil wel een stukje van mijn mannelijkheid terug. Dus dat is wel een reden dat ik meedoe.”, zegt Negativ. “Ik ging vroeger bijna elk jaar op vakantie naar Suriname, maar ben nog nooit daar in het bos geweest. In de stad overleef ik heel makkelijk, maar het bos is toch wat anders.”

Tim Murck vindt het heerlijk even weg te zijn, “Even niet werken en daar in de natuur zijn, spelletjes spelen. Het is gewoon fijn om simpel bezig te zijn. Een spelletje en dat proberen te winnen en ik wil winnen natuurlijk. Even de focus op iets anders”, zegt Tim, die Kimberley Klaver nog kent uit hun tijd in jongerenserie SpangaS.

Kimberley zegt, “Ik hou heel erg van reizen en van avontuur opzoeken en dit is echt de perfecte kans om beide te combineren. Het wordt geen gewone reis, we worden helemaal in het diepe gegooid en we beleven een onzeker avontuur. Dat vind ik heel erg gaaf, en wanneer doe je dat nou verder in je leven? Het is echt een unieke kans om dit avontuur aan te gaan.”

Zangeres en oud deelneemster van The Voice Of Holland, Shary-An, zei ja tegen Atlas op gevoel, “Dit is once in a lifetime. Ik denk dat het goed is om alles op gevoel te doen. Even wat anders, eruit en nieuwe mensen leren kennen, jezelf ontplooien. Ik hou wel van een uitdaging", zegt de zangeres. Ze wil voorkomen dat het spel haar persoonlijk gaat raken. "Dat zal zeker gebeuren." Shary-An: "Ik wil wel gewoon heel erg graag winnen.”