Politieserie Smeris in première op Nederland 3

Politieserie Smeris in première op Nederland 3

Geschreven door Daniël Schalk

Vanavond begint bij BNN op Nederland 3 de nieuwe politieserie Smeris met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Smeris gaat over Theo Kamp, gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge, Kamp is de beste, maar ook de meest onstuimige rechercheur moordzaken van Tilburg.

Als hij voor de zoveelste keer buiten zijn boekje gaat in het onderzoek naar topcrimineel Freddy van Nuenen, wordt hij van de zaak gehaald en voor straf gedegradeerd naar het hennepteam.

Bij het hennepteam mag Theo Kamp zich voorlopig even rustig houden onder toezicht van zijn nieuwe partner Willem Niessen, gepeeld door Dennis van de Ven, de meest correcte rechercheur van het Korps. Theo is niet van plan zijn onderzoek op te geven, maar lukt het hem om vanuit deze achterstandspositie met Willem als waakhond, Freddy van Nuenen alsnog te pakken en zo zijn oude baan bij moordzaken weer terug te krijgen?

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven zijn vooral bekend van programma’s als Draadstaal en Neonletters en van Jurk. Jurk! is een Nederlands muziek- en cabaretduo, in 2010 verscheen hun eerste single met de naam ‘Zou zo graag’, de single stond meteen op 1 in de Single Top 100.

In de serie Smeris spelen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven voor de eerste keer samen in een televisieserie, vanaf april zijn Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven ook te zien met hun eigen zaterdagavond programma ‘ZaterdagavondJURK!’ op RTL4.

Smeris is vanavond om 20:25 uur te zien bij BNN op Nederland 3.