Bekende vrouwen stappen in totaal ander leven in ‘Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS’

Bekende vrouwen stappen in totaal ander leven in ‘Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Eigen huis en haard verruilen voor een vreemd gezin, voor de één klinkt dit als een spannende uitdaging, voor de ander als het slechtste idee ooit. In een nieuwe reeks van ‘Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS’, vanaf woensdag 12 maart te zien bij RTL 4, gaan wekelijks twee bekende Nederlandse koppels het ruilavontuur aan.

De vrouw verlaat voor een week haar partner, gezin en huis om vervolgens in een totaal ander leven te stappen. Hoe verloopt deze overgang en wat is voor alle betrokkenen het meest confronterend, leuk, verrassend of juist onprettig?

Zo ruilen onder anderen de volgende koppels van vrouw: Robert & Claudia Schoemacher en Christina Curry & Ryanne van Dorst (Elle Bandita), Heleen van Royen & Bart Meeldijk en Arie & Cea Ribbens, Mariana Verkerk & Jerry Joseph en Ton & Hanny Veerkamp, Manuëla Kemp & Tjerk Lammers en Sylvia Geersen & Ashur Thomas, Dick Jol & Zaklina Ivkovic en Tony Wyczynski (‘Sterretje’) & Yildiz.

Cosmetisch arts Robert Schoemacher krijgt in de eerste aflevering een zeer bijzondere tijdelijke vrouw; rockchick Elle Bandita (Ryanne van der Dorst). De partner van Ryanne, Christina Curry, krijgt bezoek van mevrouw Claudia Schoemacher. Grotere verschillen zijn er haast niet mogelijk. Robert en Claudia wonen samen met hun dochter Livia in een kast van een huis, Christina en Ryanne in een piepklein appartement.

De Schoemachers houden en leven voor uiterlijk en gezondheid. Ryanne en Christina daarentegen roken en drinken. Ryanne constateert dat de Schoemachers flink hard werken, maar niet aan warmte of huiselijke gezelligheid doen. Ook Claudia krijgt het te verduren. Nadat zij is bijgekomen van haar nieuwe huisvesting, een koude en rokerige ruimte, mag ze niet naar buiten, alleen voor een kort bezoekje aan een gothic-winkel. Er wordt een groot beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van iedereen en de huisregels maken het er niet beter op.

Verdeeld over acht afleveringen geven zestien BN’er-stellen een zeer persoonlijk kijkje in hun dagelijkse leven. In de eerste dagen moet de nieuwe vrouw des huizes zich helemaal aan de huisregels houden. Dit betekent precies het leven leiden én de dingen doen die de dame in kwestie normaal ook doet. Dat valt niet altijd mee! Halverwege de ruil wordt alles anders. De tijdelijke vrouw krijgt alle ruimte om nieuwe leefregels te introduceren en dingen helemaal naar haar eigen hand te zetten. Aan het einde van de week volgt de hereniging met de eigen geliefde. Hoe kijken de stellen terug op de partnerruil? Is het een ervaring om snel weer te vergeten of hebben ze er ook iets positiefs uitgehaald?

Vanaf woensdag 12 maart, tussen 20.30 en 21.30 uur.